Login

Har du fundet din drømmeuddannelse i Esbjerg, og er du træt af at bo hjemme? Så hjælper vi dig her på vej med, alt du skal vide om studieboliger i Esbjerg. Det kan selvfølgelig også være, at du bare kommer langvejs fra, og du har hørt om alle de fantastiske ting, der er at lave i Esbjerg, inklusiv alle uddannelserne, og derfor har du valgt at bosætte dig her. Uanset din grund så har vi her samlet alt, du skal vide, så du, så let som muligt, kan få fundet en bolig, mens du studerer!

Forskellige typer bolig i Esbjerg 

Du har lige modtaget dit optagelsesbrev på E-boks, og du er selvfølgelig kommet ind! Det kilder i maven, for et nyt kapitel er på vej til at begynde lige om lidt. Men pludselig kommer du i tanke om, at inden du kan glæde dig helt, så skal alt det praktiske lige gå op i en højere enhed – som f.eks: Du skal have fundet noget at bo i! Men bare rolig, vi har gjort det nemt for dig. Så lad os først starte med, hvilke boligmuligheder du har i Esbjerg.

Studieboliger

Studieboliger i Esbjerg er perfekte til dig, der blot for nu ønsker et sted at bo, mens du bor i Esbjerg. Studieboliger lejes kun ud til studerende, eller dig der skal til at studere. En anden ting med studieboliger, som gør dem oplagte til dig, der ønsker noget let tilgængeligt, mens du studerer, er opsigelsesperioden. Hvor man ofte oplever, at der er 3 måneders opsigelse på almindelige boliger, så er den væsentligt kortere på studieboliger og er ofte omkring 6 uger. Husk dog altid at tjekke op ved den enkelte udbyder, hvilke regler der gælder. 

Når du kigger efter studieboliger, vil priserne kunne variere meget. Er du okay med en bolig, hvor der er fælles bad og/eller køkken, så kan du oftest finde dem meget billigt. At dele bad og køkken med andre studerende kan være en alletiders indgangsvinkel, hvis du ønsker at være så social som muligt, mens du studerer. 

Ønsker du i stedet at få din egen studiebolig, hvor du f.eks. ikke deler køkken eller bad med andre, så er det naturligt at forvente en øget pris. Dog ligger de fleste studieboliger i et rimelig leje, der er tilpasset en udeboende SU.

Her finder du tilgængelige studieboliger i Esbjerg

Alle studieboliger i Esbjerg udlejes igennem Boligzonen. Det er en side, hvor du kan få et overblik over alle ledige studieboliger. Kollegieværelserne og ungdomsboligerne ligger i et prisleje fra ca. 2.700 – 6.000 kr. alt efter om det er med delt bad og/eller køkken.  

Du kan også tjekke disse sider ud for studieboliger: 

Boligforeninger

Et kollegium, eller studiebolig med begrænset lejeperiode, behøver ikke at være for alle – og det er bestemt heller ikke afgørende for, om du får en god studietid i Esbjerg eller ej. Så ønsker du at bo i noget mere permanent, hvor du enten ikke skal dele med andre, eller der ikke er en begrænset lejeperioder, så findes der boligforeninger i Esbjerg, som du kan skrive dig op til. Her vil du få tilbudt boliger, så snart der er noget ledigt og det er din tur på ventelisten. 

Esbjerg.dk kan du finde et samlet overblik over boligforeninger i Esbjerg. Dem kan du gå igennem fra ende til anden og samtidig tilmelde dig de boliger, du synes er relevante for netop dig.  

Du kan også se de forskellige boligforeninger her

Privat udlejning

Er ventetiden for lang hos boligforeningerne, og brænder du for din helt egen lejlighed, så kan du også leje via en privat. Mulighederne her er lige så gode, som via boligforeninger, og der findes et udvalg af alt fra små etværelses til delevenlige lejligheder, som er oplagte til dig, der ønsker at dele studietiden med en ven, kæreste eller veninde. Privat udlejning giver dig mulighed for at finde et sted, der passer perfekt til dine præferencer og behov, og de kan ofte være mere fleksible med hensyn til regler og vilkår.

Her kan du finde privat udlejning:

Flytte hjemmefra guide

Forestil dig det her: Du flytter hjemmefra. Du har din helt egen plads, dine egne regler, og muligheden for at forme lige netop det liv, du ønsker. Det føles helt sikkert både skræmmende og spændende – på en og samme tid, ikke?

Men ingen grund til bekymring, for vi har lavet en liste til dig over, hvad du skal vide, inden du finder din egen bolig i Esbjerg, hvor du ikke skal tage hensyn til dine forældre eller sørge for at have ryddet op, inden de kommer hjem igen.

Hvordan søger man studieboliger i Esbjerg?

Uanset om du ønsker at søge en studiebolig eller lejlighed via boligforening, så er det alfa omega, at du tjekker hver side ud, og læser om deres specifikke ansøgningsproces. 

Men processen er let nok. De fleste steder foregår det blot ved, at du tilmelder dig siden, og så har du mulighed for at søge de boliger, du ønsker. Her har du altså oftest mulighed for at søge bestemte boliger, så du har indflydelse på ting såsom husleje, beliggenhed, antal værelser og andet. 

Når der så er en bolig ledig til dig, så får du besked på mail, og deri vil det også stå klart, hvordan du accepterer boligen, samt hvad de næste skridt er. 

Leder du efter lejligheder via privat udlejere og sider som f.eks. boligportalen, så handler det oftest om først til mølle princippet, da det her ikke er ventelister, som der oftest er ved leje af studieboliger igennem boligforeninger. Så finder du en privat bolig, du er interesseret i, så er det bare at kontakte ejeren enten via SMS, email eller et opkald. 

Få inspiration

Se hvordan Jasmin, Daniel og Karoline har indrettet sig!
Studiebolig

21 maj 2024

“Her er der bare en lækker udsigt over Esbjerg”.

Er du også ved at flytte hjemmefra eller på udkig efter en studiebolig? Det kan godt være overvældene og en jungle at finde frem til dit næste hjem. Derfor har vi taget ud til kommende og nuværende studerende i Esbjerg for at få lidt inspiration.

Studiebolig

21 maj 2024

“Jeg kan se lige over til mit supermarked”.

Er du på jagt efter en studiebolig? Det kan være en boligjungle at finde det helt rette hjem til at starte dit nye kapitel som studerende. Derfor har vi fundet lidt inspiration fra en nuværende studerende.

Studiebolig

21 maj 2024

“Der er ikke havudsigt, men det er rimelig centralt”.

Hvordan finder man en studiebolig til en overkommelige pris og tæt på studiet? Her kan du hører om Karolines overvejelser ift. valg af bolig, og hvad det betød for hende at flytte ind i god tid.

Økonomiske overvejelser

Det er vigtig at du tager dine egne økonomiske overvejelser i betragting, inden du finder din studiebolig i Esbjerg.

Som nævnt tidligere, så skal der være styr på alt det praktiske, inden dit nye eventyr med nyt studie og helt egen lejlighed rigtigt kan begynde. Derfor kommer vi ikke udenom den måske lidt kedelige snak: Økonomiske overvejelser. 

For selvom det kunne være dejligt nemt, hvis der ikke skulle tages stilling til sådanne ting, og man bare kunne flytte, så er det desværre ikke virkeligheden. Derfor får du her en lille guide til nogle overvejelser, du skal have gjort dig, inden du flytter.

 

Månedlig husleje

Den månedlige husleje bliver sandsynligvis din største udgift, når du flytter i en lejlighed. Det er vigtigt at have et realistisk budget og at vælge en bolig, hvor huslejen passer til dine økonomiske forhold som f.eks. udeboende SU eller din indkomst fra dit studiejob. Sørg for at inkludere alle faste udgifter som f.eks. el, vand, varme, internet og alle andre faste udgifter du har månedligt. På den måde har du et godt overblik over, hvad der skal bruges penge på, og hvor mange der er tilbage, som kan bruges til sjove oplevelser med dine nye studiekammerater

Faste omkostninger

Er det første gang, du skal flytte i en ny studiebolig eller lejlighed, så kan det være en god ide at skabe et overblik over, hvilke faste omkostninger du får i forbindelse med, at du flytter. Der kommer nemlig ting som forsikringer, internet, vand, varme og etc.

Depositum

Udover at have styr på, om din SU eller studiejob kan dække din husleje og faste udgifter, så skal du også have et depositum klar inden indflytning. De fleste udlejere kræver nemlig et depositum som sikkerhed for eventuelle skader på lejligheden, mens du bor der. Det er typisk to eller tre måneders husleje, som du skal betale ved indflytning.

Flytteomkostninger

Der kan også være omkostninger i forbindelse med din flytning, hvis du skal lege en flyttevogn, eller hvis du selv skal køre frem og tilbage mange gange. Men der er også omkostninger i den forstand, at hvis det er første gang, du skal flytte hjemmefra – så skal der købes ting såsom møbler, service og helt almindelige hverdagsting, som vi bruger til dagligt. Det kan selvfølgelig tilpasses din økonomi, og der findes efterhånden mange genbrugsbutikker, som sælger rigtig fine ting – men uanset om du vælger genbrug eller fra nu, så er det en udgift, der kan rende op.

Få et indbilk i dit kommende studieliv

Har du planer om at starte på din drømmeuddannelse i Esbjerg? 

Hos E.1 har vi skabt et inspirerende sted for dig som studerende. At være ny studerende, hvad enten du er ny i byen eller har boet her i flere år, så kan det være svært at kende til alle dine muligheder. Det er her, vi kommer ind i billedet! 

Vi hjælper dig nemlig med at finde hoved og hale i alt, når du bliver en del af Esbjergs studieliv. 

Beer tasting event at Esbjerg Streetfood
Beer tasting event at Esbjerg Streetfood
Bingo event at Esbjerg Streetfood
Bingo event at Esbjerg Streetfood

Start din fremtid i Esbjerg

Begynd din fremtid i Esbjerg – og sikr din hverdag inden for netop dét, du brænder for. For uanset om du drømmer om at blive ingeniør og bidrage til teknologiens fremtid, udforske den kreative verden af multimediedesign, fordybe dig i musikkens magi eller træde ind i forretningsverdenen, så finder du værktøjerne til det i Esbjerg, blandt de mange uddannelsesmulighed.

Mentorprogram – Education Esbjerg (Foto: Christer Holte/Education Esbjerg).

Nyheder

Find seneste nyt her!

Studiebolig

21 maj 2024

“Her er der bare en lækker udsigt over Esbjerg”.

Er du også ved at flytte hjemmefra eller på udkig efter en studiebolig? Det kan godt være overvældene og en jungle at finde frem til dit næste hjem. Derfor har vi taget ud til kommende og nuværende studerende i Esbjerg for at få lidt inspiration.

Studiebolig

21 maj 2024

“Jeg kan se lige over til mit supermarked”.

Er du på jagt efter en studiebolig? Det kan være en boligjungle at finde det helt rette hjem til at starte dit nye kapitel som studerende. Derfor har vi fundet lidt inspiration fra en nuværende studerende.

Studiebolig

21 maj 2024

“Der er ikke havudsigt, men det er rimelig centralt”.

Hvordan finder man en studiebolig til en overkommelige pris og tæt på studiet? Her kan du hører om Karolines overvejelser ift. valg af bolig, og hvad det betød for hende at flytte ind i god tid.

Kongekampen

13 maj 2024

Kongekampen 2024

Underneath the radiant sun, 300 students gathered at Kongekampen. Dodgeball battles ensued amidst laughter and cheers, as friendships blossomed. In this perfect weather, camaraderie flourished, making Kongekampen an unforgettable celebration of student life.

E ducation nergy