Login

Forestil dig det her: Du flytter hjemmefra. Du har din helt egen plads, dine egne regler, og muligheden for at forme lige netop det liv, du ønsker. Det føles helt sikkert både skræmmende og spændende – på en og samme tid, ikke? 

Men ingen grund til bekymring, for vi har lavet en liste til dig over, hvad du skal vide, inden du finder din egen bolig i Esbjerg, hvor du ikke skal tage hensyn til dine forældre eller sørge for at have ryddet op, inden de kommer hjem igen. 

Så ja, vi kan godt forstå, hvis det kribler i dine fingre for at komme ud! Læs med videre og bliv klogere på alt, du skal vide, inden du flytter ud. 

Forberedelse til at flytte hjemmefra

Og selvom du helt sikkert sidder med tanken og følelsen af, at det kun kan gå for langsomt at få dit eget sted, så læs lige med her alligevel! For selvom du er spændt og gerne vil afsted nu, så er det altid en god ting at være forberedt – og lige læse med her.

Overvejelser før flytning

Start med at lave et realistisk budget, der dækker alle dine udgifter, herunder husleje, mad, transport og andre faste omkostninger. Husk også at tage højde for uforudsete udgifter og sørg altid for at have en buffer til det – vi kommer yderligere ind på dette om lidt. 

Når du så har styr på din økonomi, er næste skridt selvfølgelig at finde den rette bolig. I Esbjerg er der flere muligheder, lige fra studieboliger til lejligheder og kollegier. Gør dig bekendt med de forskellige muligheder og overvej, hvad der passer bedst til netop dine behov og dit budget.

Budget

Okay, lad os starte med det kedelige og få det af vejen! For vi kommer altså ikke udenom det – du skal have styr på din økonomi, og der skal budgetteres til den helt store guldmedalje. 

For når du har fundet din drømmebolig eller et sted, hvor du kan se dig selv bo, så er det tid til at lægge et budget. Udover de klassiske udgifter som selvfølgelig husleje og depositum, skal du også tage højde for uforudsete udgifter, samt udgifter i forbindelse med din flytning, som fx leje af flyttebil eller flyttehjælp, samt eventuelle omkostninger til møbler eller andre nødvendigheder til din nye bolig, som du ikke havde på forhånd.

Flytteplan

Som vi nævnte tidligere, så er det en god ting at være godt forberedt! Og at være godt forberedt inkluderer blandt andet en flytteplan. Sørg for at den inkluderer ting, der skal ordnes inden flyttedagen, nedpakning af dine ejendele, adresseændring, eventuelle opsigelser af abonnementer eller kontrakter.

Derudover er det en god ide at høre familie og venner – i god tid – om de kan hjælpe dig den pågældende dag.

Udgifter

Når du flytter hjemmefra, skal du være opmærksom på de faste udgifter, der følger med at bo i din egen bolig. Dette inkluderer alt fra husleje eller månedlige boligudgifter, el, vand og varme, samt forsikringer som indbo- og ansvarsforsikring, tv eller andre abonnementer, som fast kommer månedligt, kvartalsvis eller årligt.

Det er vigtigt at budgettere for disse udgifter og sørge for, at du har midlerne til rådighed til at kunne dække dem hver måned.

Ekstra ­ Udgifter

Udover de faste udgifter er der også ekstra omkostninger, og de som oftest er uforudsete, som du skal være opmærksom på. Dette kan omfatte udgifter som lægebesøg, hvor der efterfølgende skal købes medicin, bilreparationer, hvis du har en bil, eller uventede regninger, du ikke havde regnet med den pågældende måned.

For nogle kan det være nemmest at oprette en separat konto, hvor du månedligt sætter et beløb ind, så du altid har en buffer, skulle der opstå en uventet regning. Det kan selvfølgelig gøres på mange, og det vigtigste er blot at gøre det på en måde, så du har styr på det.

Ting du skal bruge for at flytte hjemmefra

Når du flytter hjemmefra, er det vigtigt at have alt det nødvendige udstyr og inventar til din nye bolig.

Der er dog ingen, der kræver, at du skal have det nyeste af det nyeste, når du flytter – eller for den sags skyld have det hele på en gang.

Listen nedenfor skal mest af alt ses som en guide over ting, der er relevante og så du kan skabe dig et overblik over, hvorvidt du har det hele.

Inventar til den nye bolig

Grundlæggende møbler:

 • En seng
 • En sofa
 • Et spisebord
 • Dertilhørende stole
 • Har du pladsen, kan et skrivebord og en stol også være
 • Et godt tip er at tænke på opbevaringsløsninger som reoler eller skabe til at holde dine ejendele organiserede, og så det fylder mindst muligt.

Køkkenudstyr

Nu hvor du flytter hjemmefra, så skal du også i gang med at lave mad selv! Og her skal du altså bruge lidt forskelligt – selv hvis du har planer om at overleve på den klassiske pasta og ketchup ret. 

 • Gryder og pander i forskellige størrelser
 • Knive
 • Skærebræt
 • Bestik
 • Tallerkener
 • Glas
 • Køkkenredskaber som skeer, piskeris og grydeskeer
 • Opbevaringsbeholdere til madvarer
 • Og så er det guld værd med en elkedel eller kaffemaskine til at kickstarte dine morgener.

Hygiejne og personlig pleje

Vi ved godt, at vi lovede, det kedelige var ovre – men vi kom lige i tanke om noget mere. For mange tror måske, at ting som toiletpapir og shampoo bare altid dukker op på magisk vis, hjemme hos vores forældre, når vi er ved at løbe tør – men inden du skal lære det på den hårde måde, så kan vi allerede nu afsløre, at det gør det ikke!

Så her er en lille liste over ting, du lige så godt kan få købt med det samme: 

 • Shampoo
 • Håndsæbe
 • Tandpasta
 • Toiletpapir
 • Håndklæder
 • Rengøringsmidler som opvaskemiddel, rengøringsmiddel og støvsuger vil også være uundværlige for at holde dit hjem rent og ryddeligt.

Styr på internettet?

Det er vist de færreste, der kan forestille sig et hjem uden internet – og derfor er det en god ide at få styr på det, så snart du ved, at du skal flytte! 

Sommetider kan det tage tid, før du kan få installeret dit internet, så vær i god tid – og vent ikke til du først er flyttet ind og f.eks. vil se TV – eller når du skal i gang med at skrive første aflevering, og ikke kan indsende den på grund af manglende internet.

Diverse

Dette afsnit er ikke et must have, når du flytter ind – men vi synes, du lige skal læse det alligevel. For disse ting er trælse at mangle den dag, hvor du rent faktisk har brug for det, og det haster – men butikkerne har lukket. 

 • Et ekstra sæt sengetøj
 • Puder og tæpper til når du har venner på besøg
 • En førstehjælpssæt til nødsituationer
 • Støvsuger
 • Hårtørrer
 • Et strygejern og strygebræt

Studieboliger i Esbjerg 

Er næste skridt at begynde på din drømmeuddannelse i Esbjerg, men det sidste, der mangler at komme på plads, før du kan glæde dig helt, er et sted at bo? Så har vi samlet alt, du skal vide om studieboliger i Esbjerg, så du kan komme godt på plads inden studiestart! For der er masser af muligheder i Esbjerg, og det handler blot om at vælge det, der passer bedst til dig.

Seneste nyheder

Studiebolig

21 maj 2024

“Her er der bare en lækker udsigt over Esbjerg”.

Er du også ved at flytte hjemmefra eller på udkig efter en studiebolig? Det kan godt være overvældene og en jungle at finde frem til dit næste hjem. Derfor har vi taget ud til kommende og nuværende studerende i Esbjerg for at få lidt inspiration.

Studiebolig

21 maj 2024

“Jeg kan se lige over til mit supermarked”.

Er du på jagt efter en studiebolig? Det kan være en boligjungle at finde det helt rette hjem til at starte dit nye kapitel som studerende. Derfor har vi fundet lidt inspiration fra en nuværende studerende.

Studiebolig

21 maj 2024

“Der er ikke havudsigt, men det er rimelig centralt”.

Hvordan finder man en studiebolig til en overkommelige pris og tæt på studiet? Her kan du hører om Karolines overvejelser ift. valg af bolig, og hvad det betød for hende at flytte ind i god tid.

E ducation nergy