Login
Nyheder

Første E.1 Online Student Career Day: “Hvordan kan jeg skabe værdi og træffe sikre valg i en usikker verden?” 

Jasmin Lykke
STUDENT ASSISTANT
25 april 2023

Torsdag d. 20. april 2023 var der fokus på de studerende personlige værdier, hvordan man bruger sig selv, sine kompetencer, og det at være helt sig selv, til at navigere i fremtidige valg - både karrieremæssigt og personligt. Vi afholdt nemlig vores første “E.1 Online Student Career Day” på E1education.dk.

Her åbnede vi for første gang vores nye platform op for et online event for studerende på tværs af Esbjergs uddannelser – og her bød programmet på oplæg live streamet direkte fra vores kontor samt andre steder i Danmark plus face-to-face sessions med flere af Esbjergs virksomheder.  

Fem oplæg om, hvordan du får mere ro i maven omkring dine uddannelses- og karrierevalg. 

En tidligere lokal studerende fra Esbjerg fortalte om hans rejse til at blive People Insights Manager i LEGO Group. René Møller Sørensen delte ud af sine personlige erfaringer om, hvordan man træffer karrierevalg, der er i tråd med personlige værdier og professionel udvikling.  

Vores studentermedhjælper i Education Esbjerg og studerende på SDU Esbjerg Nina Kristensen tog en samtale om studiejobs. Nina havde besøg af Stine Dalgaard Mølholm, HR- og Rekrutteringspartner fra Sikkerhedsstyrelsen og Alexander Lyngholm Thomsen, E.1 Graduate hos Blue Water Shipping. De kom ind på balancegangen mellem arbejde, studie og socialt liv samt besvarede de studerendes spørgsmål. De delte alle også ud af deres tanker, følelser og overvejelser vedr. studiejob – alt fra ansøgning til ansættelse til erfaring.  

Hvordan beskriver man egentlig sin personlighed? Og udelukker fokus på personlighed nødvendigvis at tale ind i kvalifikationer og kompetencer? Det fik de studerende svar på, da Louise Rod fra Egsgaard HR satte fokus på, at kende sit personlige og faglige kompas og hvordan man kan formidle det. Gennem en kort introduktion til DiSC-teorien blev 1 studerende fra hver af de 4 bogstaver i DiSC profilen bragt i spil. Her kunne flere af de 4 studerende tydeligt se sig selv i teorien og det som deres personlige DiSC-profil fortalte om deres adfærd, kommunikation og kropssprog. På denne måde kunne de studerende som så med bag skærmen måske relatere til én eller flere elementer inden for én eller flere af bogstaverne og bruge Louises råd som værktøjer i deres egen hverdag, og hvordan man kan sætte sig selv i spil, når man udarbejder en ansøgning eller bliver inviteret til en jobsamtale. 

LinkedIn er en direkte dør ind til erhvervslivet, som Sophie Louise Andersen åbnede for deltagerne i hendes oplæg. Hun landende selv sit første studiejob gennem platformen, og gav deltagerne tips, tricks og inspiration til, hvordan man kan anvende LinkedIn til at brande sig selv og sine værdier, så man også kan lande et studiejob eller det første fuldtidsjob.  

Vores programleder for trivsel i Education Esbjerg, Rune Mastrup Lauridsen, tog en vigtig samtale om at nedbryde presset og alvoren bag de fremtidige karrierevalg. Her var det klare budskab, at når man lukker en dør, så åbner en ny sig. Der vil ske uforudsete ting i ens fremtid, hvor man kan blive bedre til at bruge tilfældighederne og det uforudsete som et element i dine ”karriereplaner” og få mere ro i maven omkring dine uddannelses- og karrierevalg. 

Vores programleder for trivsel i Education Esbjerg, Rune Mastrup Lauridsen, tog en vigtig samtale om at nedbryde presset og alvoren bag de fremtidige karrierevalg. Her var det klare budskab, at når man lukker en dør, så åbner en ny sig. Der vil ske uforudsete ting i ens fremtid, hvor man kan blive bedre til at bruge tilfældighederne og det uforudsete som et element i dine ”karriereplaner” og få mere ro i maven omkring dine uddannelses- og karrierevalg.

Hvad gør lokale virksomheder for unge? 

Flere af Esbjergs virksomheder mødte op bag skærmen for at stille sig i øjenhøjde med de studerende. Her kunne de fortælle om, deres værdier, arbejdskulturen, studiejobs, praktikpladser og karrieremulighederne for nyuddannet. Her fik flere studerende besvaret deres spørgsmål og gjort klogere på det hav af muligheder der foreligger dem. 

E.1 Online Student Career Day

Online karrieremesse, hvor studerende kan komme og blive klogere på sine personlige værdier, hvordan man bruger sig selv, sine kompetencer, og det at være SIG SELV til at navigere i sin faglige verden – både nu, og når man skal til at træffe valg ift. arbejdsmarkedet og SIN karriere.

Her mødte flere af Esbjergs virksomheder op, og man kunne blive inspireret gennem 5 oplæg, der alle er skræddersyet til dig som studerende, der har brug for viden til, hvordan man får mere ro i maven omkring dine uddannelses- og karrierevalg.

Dato: 20 april 2023 kl. 14.00-17.00

Hvor: Online via E1education.dk

Arrangør: E.1

Der vil være oplæg på både dansk og engelsk.

E ducation nergy