Login
Video

Brenda og Mikkel fik et tilfældigt venskab gennem mentorprogrammet

Jasmin Lykke
STUDENT ASSISTANT
25 april 2023

Hvad er E.1 mentorprogram? Hvad er det bedste ved at være mentee og mentor? Hvad er det bedste ved samarbejdet mellem studerende og erhvervsfolk?

Det kan du få et indblik i her, hvor Brenda og Mikkel fortæller om deres samarbejde som mentee og mentor i E.1 mentorprogrammet. Hvad er E.1 mentorprogrammet?

En personlig mentor fra erhvervslivet tilbyder de studerende en naturlig overgang fra studierne til arbejdslivet gennem nærværende samtaler om livet, uddannelse og karriere.

Mentorsessionerne tager udgangspunkt i de emner, der er betydningsfulde for den studerende som for eksempel specialeforberedelse, drømmejobbet, karriere eller efteruddannelsesmuligheder. De studerende kommer fra Esbjergs videregående uddannelsesinstitutioner: Erhvervsakademi SydVest, UC SYD, Aalborg Universitet Esbjerg, FMS Esbjerg og Syddansk Universitet Esbjerg.

De matches med mentorer fra erhvervslivet i Esbjerg og omkringliggende område i Sydjylland på baggrund af uddannelse, branche og ønsker til sparring. Fra november 2022 til juni 2023 deltager Brenda som mentee i E.1. mentorprogrammet for at blive klogere på ansøgningsprocesser, CV-udarbejdelse og generelt, hvordan man tilgår overgangen fra studieliv til arbejdsliv i Danmark.

I start november 2022 kickstartede vi runde tre af mentorprogrammet – og her er der blevet matchet ikke mindre end 56 nye par.

De sagde blandt andet: “Et tilfældigt venskab”, “det er rart, at der bliver sat pris på mine evner” og “vi er mere afslappet og personlige”.

E ducation nergy