Login

Hjælp os med at finde det helt rette match til dig ved at udfylde nedenstående

Tilmeld dig her

Tilmeld

Tak for at blive en del af Education Esbjergs mentorprogram

Det at være mentor for en studerende er en meget givende og lærerig oplevelse. Du bliver klogere på dig selv og din egen praksis, og du kan opleve at blive udfordret og inspireret.

Som mentor hjælper du med at opdage og udvikle en studerendes evner og færdigheder i forhold til deres karriere.

Du er som mentor ikke en professionel coach, men du er en person, som stiller dig selv, din viden, din indsigt og erfaring til rådighed. Se hvilke fordele andre mentorer har haft gavn af i et forløb

Fordele

Kontakt til studerende, der er nysgerrige på deres fremtidige karriere

Et netværk med de deltagende mentees og mentorer

Viden og faglige værktøjer til at mestre samtalen og til at øge udbyttet af et netværk

Muligheden for at kvalificere Esbjerg som en attraktiv uddannelsesby og en by med et udstrakt samarbejde mellem erhvervslivet i hele Sydvestjylland og de videregående uddannelser.

Få indsigt i, hvad en tidligere mentor har fået ud af sit mentor/menteeforløb Mød Diana Wehner Sundtoft, Semco

Som mentor repræsenterer du Sydvestjyllands erhvervsliv

Som repræsentant for din virksomhed bruger du din tid, deler din viden og erfaring når du vejleder, coacher og udvikler mentees. Som en del af programmet klædes du på til at påtage dig rollen som mentor. Du får udleveret samtaleredskaber og får mulighed for at netværke med andre mentorer på tre netværksmøder. Det er vigtigt, at du er nysgerrig på din kommende mentee og de udfordringer, de står over for.

Hør hvorfor virksomheder bør være en del af E.1 Mentor:

Q&A

Hvad kan man få ud af E.1 Mentor?

Listen er lang! Som mentee kan din mentor give dig indsigt i et erhvervsområde du finder interessant, hvilke jobmuligheder din uddannelse giver dig, sparring på bl.a. jobsøgningsprocessen/CV, udvide dit professionelle netværk og mange andre ting.

Som mentor kan du prøve kræfter med 1:1 vejledning, opleve glæden ved at hjælpe en studerende gennem din sparring, udvide dit professionelle netværk og flere andre ting.

Hvordan forløber E.1 Mentor?

Mentorprogrammet forløber over 8 måneder og har Kick off hvert år i november. Det er her, hvor du møder din mentor/mentee for første gang, og I bliver klædt på til jeres roller. Igennem forløbet mødes alle mentorer og mentees 3 gange – til kick-off, midtvejsworkhop og til fælles afslutnings event. Til de 3 events er faglighed og/eller netværk i centrum.

 

Ind i mellem de 3 events har du 1:1 samtaler med din mentor/mentee. I bestemmer selv hvor og hvor ofte, I vil mødes. Vores anbefaling er 5 samtaler fordelt over de 8 måneder.

Hvem bliver min mentor/mentee?

Når vi matcher en mentor og mentee, så kigger vi på uddannelse, branche og hvad den studerende gerne vil have sparring til, samt hvad mentor kan sparre om.

Selvom vi gerne vil finde en mentor til alle, er der en risiko for, at der ikke er en mentor der matcher din profil.

Hvilke forventninger er der til mig som mentor?

Vi forventer, at du som mentor er motiveret og engageret for at sparre med en studerende omkring hans/hendes karriere. Den gode mentor møder sin mentee i øjenhøjde, giver sit perspektiv på mentees tanker/problemstillinger baseret på sin viden/erfaring og udfordrer mentee i sine antagelser og tanker.

Det forventes ikke, at du kan svare på alle mentees spørgsmål. Er der noget du ikke ved, kan du fx undersøge det eller sætte din mentee i forbindelse med en kollega/kontakt som kan hjælpe mentee.

Hvem er de andre mentorer/mentees?

Mentorerne kommer fra lokale virksomhed i Syd- og Sydvest Jylland. De kan være fra offentlige såvel som private virksomheder/organisationer, og fra store som små virksomheder/organisationer.

Mentees kommer fra Esbjergs 5 videregående uddannelsesinstitutioner: UC Syd, Erhvervsakademi Sydvest, Syddansk Musikkonservatorium, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet. Der er mange forskellige grunde til, hvorfor en mentee tilmelder sig mentorprogrammet, men fælles for alle er at de ønsker at blive klogere på dem selv og deres karriere. Mentees er typisk halvvejs eller tæt på at være færdige med deres studie, når de tilmelder sig mentorprogrammet.

E ducation nergy