Login

ansøgningsfrist 23. oktober 2023

Ansøg om at blive en del af E.1 mentorprogrammet

Apply E.1 Mentee

I samarbejde med nogle af Esbjergs mest visionære virksomheder – giver vi dig muligheden for at blive en del af E.1 mentorprogrammet.

E.1 Mentorprogrammet matcher studerende, der har seks måneder til to år tilbage af deres uddannelse med mentorer fra erhvervslivet med stor erhvervserfaring. Gennem netværksmøder, dialog, feedback og erfaringsudveksling har mentorprogrammet til formål at sikre en bedre overgang fra studie- til arbejdsliv.

Som professionsbachelor-, bachelor- eller kandidatstuderende vil du som mentee kunne få en mentor med erfaring fra en virksomhed eller offentlig myndighed i Esbjerg eller omegn, der har samme uddannelse som din eller tæt på. Samt en mentor, der har stået i samme situation, som du er i nu, og som brænder for at dele ud af sin viden og erfaring for at hjælpe dig på vej.

Din mentor fungerer som en 1:1 sparringspartner for dig, hvor I kan tale om dine uddannelses- og karrierevalg.

Siden november 2020 har vores program matchet 100 mentorer og mentees. Mentees er begejstrede for fordele som følgende:

Fordele

En bedre og mere inspirerende overgang til arbejdslivet

Større kendskab til arbejdsmarkedet

Et netværk i erhvervslivet i Sydvestjylland

Du sætter dagsordenen

Mentorsessionerne tager udgangspunkt i de emner, der er betydningsfulde for den studerende som for eksempel specialeforberedelse, drømmejobbet, karriere eller efteruddannelsesmuligheder. Der er stor fleksibilitet, da det er o til mentor-mentee parret selv at planlægge møderne, hvor det typisk er mentee’en der sætter dagsordenen. Udover de møder som mentor-menteeparret selv planlægger vil der i perioden vil der være workshops afholdt af E.1 (Kick-off, Midtvejsworkshop, Afslutning).

Hvad giver det Brenda og Mikkel at være parret som mentee og mentor i E.1 mentorprogrammet?

Q&A

 

 

Hvem er de andre mentorer/mentees?

Mentorerne kommer fra lokale virksomhed i Syd- og Sydvest Jylland. De kan være fra offentlige såvel som private virksomheder/organisationer, og fra store som små virksomheder/organisationer. 

Mentees kommer fra Esbjergs 5 videregående uddannelsesinstitutioner: UC Syd, Erhvervsakademi Sydvest, Syddansk Musikkonservatorium, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet. Der er mange forskellige grunde til, hvorfor en mentee tilmelder sig mentorprogrammet, men fælles for alle er at de ønsker at blive klogere på dem selv og deres karriere. Mentees er typisk halvvejs eller tæt på at være færdige med deres studie, når de tilmelder sig mentorprogrammet. 

Hvor skal vi mødes til vores 1:1 samtaler?

Det er fuldstændig op til dig og din mentor/mentee! Jeres samtaler kan foregå på mentees studie, mentors arbejdsplads, på biblioteket, en café eller hvor I nu har lyst til at mødes! Mange tidligere mentees har synes, at det var fedt at besøge sin mentors arbejdsplads og få et indblik i organisationen – det kunne I måske overveje.

Kan jeg finde tid til det ved siden af mit arbejde/studie?

Sagtens! Vi er klar over, at din hverdag er præget af dit arbejde/studie og en masse andet ved siden af. Netop derfor har vi skruet E.1 Mentor sammen på en måde, som giver maksimalt udbytte mod en mindre tidsinvestering over 8 måneder.

Samlet set har vi estimeret et tidsforbrug på 20-25 timer over E.1 Mentor’s 8 måneders forløb. E.1 Mentor er altså et overskueligt og fleksibelt mentorprogram, hvor du og din mentor/mentee mødes, når det passer ind i jeres kalender!

ansøgningsfrist 23. oktober 2023

Ansøg om at blive en del af E.1 mentorprogrammet

Ansøg her

Har du spørgsmål angående E.1 mentorprogram?

Virksomhedssamarbejde og E.1-programudvikling

Anne Sofie Skou Jessen

DIRECTOR COMPANY PARTNERSHIPS

+45 23 36 76 02
aj@educationesbjerg.com

E ducation nergy