Login

Er dit næste kapitel, som studerende på en ny uddannelse, lige på trapperne? Og har du svært ved at finde ud af helt præcist, hvilken uddannelse der er noget for dig? Eller måske du godt lige kunne bruge den sidste bekræftelse på, at det her føles rigtigt, inden du sender din ansøgning afsted?

Hvem kan du møde?

Bliv inspireret blandt Esbjergs mere end 60 videregående uddannelser fordelt på byens 5 videregående uddannelsesinstitutioner.

Aalborg Universitet Esbjerg er en dynamisk og moderne uddannelsesinstitution, der kombinerer akademisk ekspertise med en praksisorienteret tilgang til læring.

AAU Esbjerg

Læs mere

Med en dedikation til teknisk uddannelse og faglig dygtighed har FMS Esbjerg etableret sig som et førende uddannelsescenter inden for maritim teknologi og maskinmesterområdet.

FMS Esbjerg

Læs mere

SDUs nybyggede campus i Esbjerg byder på dynamisk læring og hands-on erfaring i erhvervsøkonomi, jura, sundhedsvidenskab, miljøforvaltning og meget mere. Forvent engagerede undervisere, innovative projekter og et inspirerende studiemiljø.

SDU Esbjerg

Læs mere

Med fokus på høj kvalitet i uddannelserne tilbyder UC SYD et bredt udvalg af professionsbachelor. Det er på UC SYD du bland andet kan læse til lærer, pædagog, sygeplejerske og meget mere.

UC SYD Esbjerg

Læs mere

Med en bred vifte af akademi- og professionsbacheloruddannelser tilbyder akademiet et værdifuldt læringsmiljø for dig, der ønsker at forberede sig til en succesrig karriere inden for forskellige brancher.

EASV Esbjerg

Læs mere

We got you!

Uddannelsesmulighederne er nemlig utroligt mange, og hvilken er overhovedet den rette for netop dig? Og træffer du nu også det helt rigtige valg? Og kender du egentlig til alle mulighederne? Spørgsmålene er mange!

Når det kommer til uddannelser, så opstår der hele tiden flere og flere, og det kan være en mavepine at læse og forstå, hvad de forskellige uddannelser indebærer – og måske endnu vigtigere: Hvilke job kan du få efterfølgende?

Heldigvis er du lige nu et skridt tættere på at blive klogere, for lørdag d. 24. februar 2024 fra kl. 10-13 er der åbent hus på følgende uddannelsesinstitutioner i Esbjerg.

Ses vi til Åbent hus?

 

Den 24. februar 2024

 

Fra kl. 10.00-13.00

SDU Esbjerg, AAU Esbjerg, EASV, UC Syd eller FMS Esbjerg

 

Er det overhovedet værd at deltage i Åbent hus? 

Det korte svar er et højt og rungende JA! Der er nemlig utroligt mange fordele, og dem kan du læse mere om her:

Snak med andre studerende og mærk energien

Til Åbent Hus arrangementerne får du mulighed for at lytte til oplæg, der gør dig klogere på hver uddannelse, som Esbjerg har at tilbyde. Du har også mulighed for at snakke med studerende samt undervisere og stille de mere personlige spørgsmål, som du aldrig rigtig kan finde svar på online. Det er altså en alletiders måde, hvorpå du fysisk kan opleve dit potentielt nye studie – og mærke viben. 

Få kendskab til alle uddannelserne

I Esbjerg finder du en bred vifte af uddannelser, der spænder fra de mere tekniske uddannelser, uddannelser inden for marketing til uddannelser med fokus på det kreative. 

Men kender du overhovedet alle dine muligheder? Åbent hus er også for dig, der stadig ikke føler, du har fundet det helt rette. Tag til et Åbent hus arrangement og bliv klogere. Hør om alle uddannelserne, stil spørgsmål og bliv klogere. Det kan endda være, at du pludselig får øjnene op for en uddannelse, du slet ikke vidste eksisterede. 

Få fem gode råd fra en nuværende studerende

Råd #1

Opsøg de nuværende studerende og spørg dem!

Ved de fleste Åbent Hus arrangementer kan man møde nuværende studerende. Du får oftest et tydeligere og bedre indblik i uddannelsen eller institutionen fra en studerende, fremfor hvis du snakker med en underviser eller en professor. Det giver dig et bedre og mere ærligt billede af, hvad du kan forvente – og det er virkelig en ærgerlig chance at brænde af.

Råd #2

Vær opsøgende

Vær nysgerrig, og spørg mens du er der. Det er dig, der gerne vil lære mere om uddannelsen, så sørg for at være så opsøgende som du kan. Hvis du for eksempel har hørt et oplæg omkring den uddannelse, du er interesseret i, så stil gerne nogle opfølgende spørgsmål, når oplægget er ovre.

Råd #3

Gør dit forarbejde.

Det kan selvfølgelig være svært, men  forbered dig godt, inden du deltager i Åbent Hus. Undersøg uddannelserne hos den uddannelsesinstitution du planlægger at besøge og dyk ned i de uddannelser, der fanger din interesse. På den måde kan du få besvaret vigtige spørgsmål af dem, som har med uddannelsen at gøre.

Råd #4

Tag afsted alene.

Om du vil afsted alene eller sammen med andre, er selvfølgelig helt op til dig selv. Men det kan give mening at tage af sted alene. Blandt andet for at mærke ordentligt efter, hvilken uddannelse, der er rigtig for dig uden påvirkning fra andre. Det er din fremtid – du skal derfor ikke lade dig påvirke af andre. Selvfølgelig forstår jeg godt, hvis man føler sig mere tryg ved at tage afsted med venner eller familie, men tager man flere afsted sammen, kan man nemt komme til at påvirke hinanden eller miste fokus.

Råd #5

Følg din mavefornemmelse

Den eneste, der kan svare på, om det er det rigtige valg – det er dig. Og husk, at det er helt okay at stille krav til den uddannelse, du vil ind på, for de vil stille krav til dig de kommende år. Udnyt et besøg på Åbent Hus til at få styr på din mavefornemmelse og få afklaret, om du kan se dig selv lige præcis dér.

Er Åbent hus for dig?

  • Det er for dig, der allerede ved, hvad du vil, men bare gerne vil se dit kommende uddannelsessted eller bare vil sige hej til andre studerende og undervisere og mærke atmosfæren samt studiemiljøet. 
  • Det er for dig, der er næsten sikker, men lige skal have den sidste bekræftelse.
  • Det er for dig, der endnu ikke ved, hvad du vil.
  • Det er for dig, der ønsker at netværke, stille masser af spørgsmål og få svar på alle dine spørgsmål.
  • Det er for dig, der gerne vil blive klogere på afstand og bare gerne vil lytte lidt her og der.
  • Åbent hus er for alle.

Det er nemlig ikke unormalt at falde over uddannelser til Åbent hus, som du slet ikke var bekendt med. Jakob Fin Ramussen fandt frem til sit valg af bachelor via et Åbent Hus arrangement i Esbjerg. Læs mere om hans historie her, og hvordan arrangementet ledte ham på rette spor. 

Åbent hus gjorde Jakob sikker i sit valg af uddannelse

Det kan være en overvældende og svær beslutning at vælge sit kommende studie og ikke mindst sin kommende studieby. Fordi hvordan bliver man afklaret omkring sit valg, før man står i det?

Få et indbilk i dit kommende studieliv

Har du planer om at starte på din drømmeuddannelse i Esbjerg? 

Hos E.1 har vi skabt et inspirerende sted for dig som studerende. At være ny studerende, hvad enten du er ny i byen eller har boet her i flere år, så kan det være svært at kende til alle dine muligheder. Det er her, vi kommer ind i billedet! 

Vi hjælper dig nemlig med at finde hoved og hale i alt, når du bliver en del af Esbjergs studieliv. 

Beer tasting event at Esbjerg Streetfood
Beer tasting event at Esbjerg Streetfood
Bingo event at Esbjerg Streetfood
Bingo event at Esbjerg Streetfood
E ducation nergy